marți, 28 decembrie 2010

4 citate despre Jules Verne şi opera sa

  1. ,,Jules Verne(1828-1905) ş-ia început cariera literară scriind teatru şi opere comice. Abia în 1863 a publicat primul său roman, Cinci săptămâni în balon, care a marcat apariţia unui gen nou: romanul ştiinţific şi geografic. După această lucrare, ce i-a adus faima, a urmat o avalanşă de romane, care mai de care mai ingenioase şi mai atractive."(Editura Ion Creangă 1970)
  2. ,,Să ne fie permis a spune aici că în îndelungata noastră carieră de editor, n-am întâlnit un succes mai universal ca acela al operelor lui Jules Verne. Este citit, popular, opera şi numele său sunt celebre în toate ţările şi pretutindeni se bucură de de acelaşi succes. Oriunde, cititorii de toate vârstele îi fac aceiaşi primire."(Pierre Jules Hetzel- Din nota introductivă la volumul Hector Servadac, ediţia 1877)
  3. ,,Pasionant prin acţiunea sa, romanul lui Jules Verne prijeluieşte cititorului o lectură cu adevărat plăcută şi în acelaşi timp instructivă, întrucât, ca de obicei, autorul nu pierde prilejul de a împărtăşi publicului său o fărâmă din iumitoarea sa erudiţie." (Editura Ion Creangă 1974)
  4. ,,Vrei să trăieşti aventura?-----Citeşte Jules Verne Vrei să retrăieşti copilăria?-----Reciteşte Jules Verne"(Erc Press 2010)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Salut tuturor! aştept comentariile voastre!